Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/statisztikak/10481-fogyogatnak-az-uj-autok.html

Fogyogatnak az új autók

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

Szokatlan tuninglehetőséggel fog jönni az új Need for Speed Heat [videó] #NFS #játék #autó - https://t.co/6RiqPF1DiT

Nem lesz annyira megosztó az új Juke - Autó-Motor https://t.co/vCxpDqwQw7 https://t.co/JFqy7BrN65

Egy új - szinte Armani - licence érkezett a feltalálási bizottsághoz, ez pedig a részleges-gyűrűs-lengéscsillapító,… https://t.co/M7ZtOWoRNv

AAA AUTO - közel 800 autó. Érdekli? - Autót szeretnék vásárolni - SUV/Off-road - Családi autók - Újszerű autók A… https://t.co/bwVHfwPdwS

Minden ötvenedik új autó tisztán elektromos Nyugat-Európában https://t.co/jPJOe460Qf @ecarshu által

@peterrovid @ZoltanBB Az a baj, h bar imadom az uj auto illatot, nem vennek ujat, mert egyreszt basz az azonnali er… https://t.co/1JivqhrcJ0

@ZoltanBB A legjobb az az új autó illat, amikor ilyenkor van, legszívesebben ezt fujnam magamra is :D

Nem lesz rossz autó az új elektromos Corsa. https://t.co/4XFYYcPyBT https://t.co/q3okxhZtLX

Hiába tombol a SUV-őrület, ma is a 3-as sorozat a bajorok aranytojást tojó tyúkja. Most két új változattal szeretné… https://t.co/FfEzqnlr61

Új hír: Varta autó akkumulátor árak https://t.co/RCNqmOoFnr

Új hír: Autó akkumulátor https://t.co/8Y7M8DiMcj

Jönnek az új Kresz-táblák, ezektõl le fognak döbbenni az autósok https://t.co/Xik0EhCXvP

💥500 km/óra is lehet az új Chiron végsebessége!😲 https://t.co/LypY0C7E46

Keresés
2014. április 8.
keresésFogyogatnak az új autók
2013. december 03. 12:09 - B. K.

Novemberben 4942 új személygépkocsit helyzetek forgalomba Magyarországon, 6,4 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, az első tizenegy hónapban 6,5 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett autók száma, 51 115 darabot ért el - közölte a Datahouse adatai alapján a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete hétfőn.

Novemberben 1488 új kishaszonjárművet helyeztek forgalomba, 55,6 százalékkal többet, mint 2012 novemberében. Január-novemberben 9911 került forgalomba, a növekedés 0,4 százalék volt.

A motorkerékpárok száma novemberben 60 volt, ugyanannyi, mint egy évvel korábban. Az első tizenegy hónapban 5 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új motorok száma és elérte az 1841-et.

aenov

Novemberben a forgalomba helyezett új nagyhaszonjárművek száma 79,2 százalékkal 645-re nőtt, az első tizenegy hónapban számuk 7,6 százalékkal 4161-re emelkedett.

Az MGE szerint teljesülni fog a személygépkocsikra vonatkozó 10 százalékos éves növekedési prognózisuk. Úgy fogalmaznak: óvatosan érdemes kezelni a százalékos hónap-hónap összehasonlításokat, ahol sokszor kétszámjegyű változások mutatkoztak, mivel olyan alacsony darabszám mellett jönnek ki ezek a százalékos értékek, amelyek szinte lehetetlenné teszik a havi érdemi értékelést. A novemberi azonban már a tavalyi viszonylag erősebb novemberhez képest mutat több mint 6 százalékos növekedést, ami a trend pozitív jellegét sokkal jobban megerősíti, mint a korábbi kétszámjegyű ugrások - vélekedett az MGE.

Az egyesület ennek ellenére továbbra is úgy gondolja, hogy a szakma szolgáltatási színvonalának megmaradásához ez az értékesítési volumen nem elég. Szerintük a teljes konszolidációig még jó pár évnek kell eltelnie.

Az MGE szerint a kishaszonjárművek forgalomba helyezése esetében sem várható jelentős előrelépés az idén. Az egyesület szerint a jelenlegi kishaszon jármű forgalom messze alatta marad annak, ami a kívánatos és indokolt lenne. Az átlagosan havi 1000-1200 darab lenne az a minimum, amely a szakma minőségi színvonalát fenn tudná tartani - véli az MGE.

A nagyhaszon járművek forgalomba helyezésével kapcsolatban az MGE azt írta, az októberi és novemberi, kiemelkedő, 75,5 százalékos és 79,2 százalékos növekedés fő oka, hogy 2014-ről az EURO6 átállás miatt előrehozott rendelések vannak, amelyek átadása felpörgött. Az MGE hasonló tendenciát vár a hátralévő hónapban is, azonban tudni kell, hogy a 2013. év végi növekedés árát a 2014. évi csökkenésben fogjuk megfizetni.  

A lassan bővülő piac legnagyobb nyertese egyelőre a Ford, amely novemberben kimagasló, 12,3%-os piaci részesedéssel, 872 új autót értékesítve végzett az első helyen a hazai személyautó- és haszongépjármű piacon, közel 1000 autóra növelve előnyét a január – novemberi időszakot vizsgálva. A Ford 2013 első 11 hónapjában 7018 új gépjárművet regisztrálva, 10,8%-os piaci részesedést elérve megőrizte piacvezető pozícióját a hazai személyautó- és haszongépjármű piacon. 

Az amerikai márka legnagyobb előnye a kishaszongépjárművek piacán szembetűnő, idén minden ötödik, e szegmensen Magyarországon eladott gépjármű Ford volt. 

Novemberig Magyarországon a legnépszerűbb Ford modellnek idén is a Focus bizonyult, amely hazai értékesítéseink 27,4%-át tette ki, ezt követte a Transit (18%), a Fiesta (14,2%), a Mondeo (10,2%) a Ranger (6%), a C-Max (5,1%) és a Transit Connect (4%).Megjegyzik: ez a terület az egyetlen, amely a válság előtti évhez, 2007-hez képest jelentős, mintegy 100 százalékos növekedést mutat.

Az MGE szerint ahhoz, hogy a szakma megfelelő területi eloszlásban tudja az elvárt szolgáltatási színvonalat biztosítani, legalább átlagosan évi 85 ezer új személyautó és 15 ezer kishaszonjármű, 3500-4000 nagyhaszonjármű és 6000 motorkerékpár forgalomba helyezése lenne szükséges.  Mint írják, egyelőre egyedül a nagyhaszonjármű-piac tudja ezt a számot produkálni.

A 2008 óta drasztikusan lecsökkent kereskedői és szerviz kapacitás fenntartásához hosszabb távon a továbbra is alacsony volumenű és rossz szerkezetű (a céges piac jelentősen eltúlzott aránya) piac fennmaradása súlyos problémát jelent a legális szakmára nézve az egyesület szerint. (MTI)


Fogyogatnak az új autók
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon