Bejelentkezés
AUTOSTAT.HU

AUTÓ
STAT

új autó

Info

AUTOSTAT.HU
/statisztikak/10481-fogyogatnak-az-uj-autok.html

Fogyogatnak az új autók

Az új autók és az új autókhoz kapcsolódó termékek, szolgáltatások piacáról megbízható, hiteles, friss adatokat/információkat kívánunk rendszerezett formában bemutatni.

Legújabb twittek

A Swift Cup Europe új naptára - https://t.co/rwPd1HR2va Swift Cup Europe új naptára https://t.co/4y3zMVwZRc

Csökkent az új személyautók eladása Csehországban https://t.co/TAkXJJyGOR

Új Suzuki szabadidő-autó, Toyota hibriddel - https://t.co/1hPq76RON2 https://t.co/Fr6p2RRsqq

Új fizetési megoldást vezet be a MOL az e-autó töltésre https://t.co/jEH1Pg99ZF @ecarshu által

"...– aztán elkezdjük nézni az ellátmányt, a technikai színvonalat, kipróbáljuk és egyre inkább megértjük, hogy mi-… https://t.co/xZ1esSGYZV

Bemutatták a WTCR új, 2020-as biztonsági autóját https://t.co/J9ZAMFGEFL #WTCR

RT @yullichika: medence, tobb mint 1 tv (uj tv!), uj auto, markas ruhak (nem hasznalt/kinai), kulfoldi nyaralas, mindenfele kutyuk. draga k…

medence, tobb mint 1 tv (uj tv!), uj auto, markas ruhak (nem hasznalt/kinai), kulfoldi nyaralas, mindenfele kutyuk.… https://t.co/7AuMPBw8h0

Az új idényben fekete lesz a Mercedes. Jobban állt neki a szürke, de nyilván most az üzenet a lényeg: a márka elköt… https://t.co/SNmFDBx91O

@Utazz @ZoltanBB Igen, ez igaz, csak akkoriban azt mondták, hogy ezen a néven nem lesz új autó. (Az akkori importőrnél dolgoztam akkor még)

@DikanGabor @ZoltanBB De hát az eredeti Defender megszűnt, ez meg egy teljesen új autó új alapokon

@ZoltanBB Nekem az uj G Merci ez a kategória. Olyan mint egy real size Barbie autó a kis kerekded formáival. Ha a… https://t.co/aZ9om0bmdQ

Láttam egy új Defendert az utcán. Olyan mint egy túlméretezett ám nem szimpatikus játék autó. Persze kéne!

Keresés
2014. április 8.
keresésFogyogatnak az új autók
2013. december 03. 12:09 - B. K.

Novemberben 4942 új személygépkocsit helyzetek forgalomba Magyarországon, 6,4 százalékkal többet, mint egy évvel korábban, az első tizenegy hónapban 6,5 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett autók száma, 51 115 darabot ért el - közölte a Datahouse adatai alapján a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete hétfőn.

Novemberben 1488 új kishaszonjárművet helyeztek forgalomba, 55,6 százalékkal többet, mint 2012 novemberében. Január-novemberben 9911 került forgalomba, a növekedés 0,4 százalék volt.

A motorkerékpárok száma novemberben 60 volt, ugyanannyi, mint egy évvel korábban. Az első tizenegy hónapban 5 százalékkal nőtt a forgalomba helyezett új motorok száma és elérte az 1841-et.

aenov

Novemberben a forgalomba helyezett új nagyhaszonjárművek száma 79,2 százalékkal 645-re nőtt, az első tizenegy hónapban számuk 7,6 százalékkal 4161-re emelkedett.

Az MGE szerint teljesülni fog a személygépkocsikra vonatkozó 10 százalékos éves növekedési prognózisuk. Úgy fogalmaznak: óvatosan érdemes kezelni a százalékos hónap-hónap összehasonlításokat, ahol sokszor kétszámjegyű változások mutatkoztak, mivel olyan alacsony darabszám mellett jönnek ki ezek a százalékos értékek, amelyek szinte lehetetlenné teszik a havi érdemi értékelést. A novemberi azonban már a tavalyi viszonylag erősebb novemberhez képest mutat több mint 6 százalékos növekedést, ami a trend pozitív jellegét sokkal jobban megerősíti, mint a korábbi kétszámjegyű ugrások - vélekedett az MGE.

Az egyesület ennek ellenére továbbra is úgy gondolja, hogy a szakma szolgáltatási színvonalának megmaradásához ez az értékesítési volumen nem elég. Szerintük a teljes konszolidációig még jó pár évnek kell eltelnie.

Az MGE szerint a kishaszonjárművek forgalomba helyezése esetében sem várható jelentős előrelépés az idén. Az egyesület szerint a jelenlegi kishaszon jármű forgalom messze alatta marad annak, ami a kívánatos és indokolt lenne. Az átlagosan havi 1000-1200 darab lenne az a minimum, amely a szakma minőségi színvonalát fenn tudná tartani - véli az MGE.

A nagyhaszon járművek forgalomba helyezésével kapcsolatban az MGE azt írta, az októberi és novemberi, kiemelkedő, 75,5 százalékos és 79,2 százalékos növekedés fő oka, hogy 2014-ről az EURO6 átállás miatt előrehozott rendelések vannak, amelyek átadása felpörgött. Az MGE hasonló tendenciát vár a hátralévő hónapban is, azonban tudni kell, hogy a 2013. év végi növekedés árát a 2014. évi csökkenésben fogjuk megfizetni.  

A lassan bővülő piac legnagyobb nyertese egyelőre a Ford, amely novemberben kimagasló, 12,3%-os piaci részesedéssel, 872 új autót értékesítve végzett az első helyen a hazai személyautó- és haszongépjármű piacon, közel 1000 autóra növelve előnyét a január – novemberi időszakot vizsgálva. A Ford 2013 első 11 hónapjában 7018 új gépjárművet regisztrálva, 10,8%-os piaci részesedést elérve megőrizte piacvezető pozícióját a hazai személyautó- és haszongépjármű piacon. 

Az amerikai márka legnagyobb előnye a kishaszongépjárművek piacán szembetűnő, idén minden ötödik, e szegmensen Magyarországon eladott gépjármű Ford volt. 

Novemberig Magyarországon a legnépszerűbb Ford modellnek idén is a Focus bizonyult, amely hazai értékesítéseink 27,4%-át tette ki, ezt követte a Transit (18%), a Fiesta (14,2%), a Mondeo (10,2%) a Ranger (6%), a C-Max (5,1%) és a Transit Connect (4%).Megjegyzik: ez a terület az egyetlen, amely a válság előtti évhez, 2007-hez képest jelentős, mintegy 100 százalékos növekedést mutat.

Az MGE szerint ahhoz, hogy a szakma megfelelő területi eloszlásban tudja az elvárt szolgáltatási színvonalat biztosítani, legalább átlagosan évi 85 ezer új személyautó és 15 ezer kishaszonjármű, 3500-4000 nagyhaszonjármű és 6000 motorkerékpár forgalomba helyezése lenne szükséges.  Mint írják, egyelőre egyedül a nagyhaszonjármű-piac tudja ezt a számot produkálni.

A 2008 óta drasztikusan lecsökkent kereskedői és szerviz kapacitás fenntartásához hosszabb távon a továbbra is alacsony volumenű és rossz szerkezetű (a céges piac jelentősen eltúlzott aránya) piac fennmaradása súlyos problémát jelent a legális szakmára nézve az egyesület szerint. (MTI)


Fogyogatnak az új autók
 
Újautó-kereső
Részletes keresés
Márka:
Modell:
Üzemanyag:
Kategória jellege:
Karosszéria:
Listaár: -

Alkupon: jó alku - sok kupon